Bewust thuisblijfmoeder

Eindelijk is het zover en kan ik zeggen dat ik geen zelfstandig ondernemer meer ben, maar een bewust(e) thuisblijfmoeder. Ik heb jaren gewerkt, omdat ik jong was (ben ;-)) en er in onze wereld nu eenmaal een bepaald beeld bestaat van vrouwen én er geld binnen moet komen, maar nu de tijd eindelijk rijp is, en ik de kans krijg, heb ik besloten om thuis te blijven. Dus nu kan ik de hele dag lekker theedrinken, achter de computer, lezen en oja, taart eten in de stad met vriendinnen. Toch? Ha, nee, zo een thuisblijfmoeder word ik niet. Het leven bestaat namelijk niet alleen uit ‘leuke’ dingen doen voor jezelf, maar uit iets bijdragen aan de wereld. Dat betekent dat als ik, zoals gisteren, langs een kinderopvang fiets, dat ik mij realiseer dat het absurd is dat er vrouwen gaan werken en hun kind onderbrengen bij surrogaatmoeders die meer de opvoeding op zich nemen dan zijzelf. En dat ik daar wat aan moet doen. Dat wat begint bij mij altijd met je hart luchten. Daarna word ik opstandig en ga ik ‘schreeuwen’, want als je een Ram bent, hoort dat erbij. Een Ram vindt wel voornamelijk zichzelf belangrijk, maar mijn Maagd ascendant, die zorgzaam is, zorgt ervoor dat het mooi in evenwicht is.

Zooo, dit schreef ik een jaar geleden en ik sta er nog steeds achter. Maar, naast dat ik thuisblijfmoeder ben, ben ik toch weer een klein beetje zelfstandig ondernemer, want vanuit huis voorzie ik mensen van advies over natuurvoeding. Tijd is spaarzaam als je moeder bent, en al helemaal als de tijd voornamelijk opgeslokt wordt door onze negen maanden oude tweeling en onze twee grote meiden, een verhuizing en verbouwing, en ook nog een sociaal leven en relatie wat lekker moet blijven lopen. Maar, de tijd is rijp om er weer voor te gaan. Negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren en ik ben weer toe aan de wereld buitenshuis. Dat betekent dat ik vandaag voor het eerst weer een yogales heb gevolgd, en dus voor het eerst sinds negen maanden alleen anderhalf uur weg ben geweest bij onze tweeling. Dramaaaaa. Yoga geeft ontspanning, right? Ja, of niet als je constant denkt aan je kleine mormels die misschien wel willen drinken of knuffelen of een schone luier of opgetild of gekieteld of… Je snapt het. Toen ik thuis kwam, vertelde De Gezonde Vader dat ze niet één keer hadden gehuild en allebei hadden geslapen. Waar heb ik me druk om gemaakt? De volgende yogales ontspan ik vast veel beter.

Maar, nu yoga weer een feit is in mijn leven, en ik dus tijd en energie heb gevonden om iets anders te doen dan voeden, voeden en voeden, is de tijd ook weer rijp om mijn blog terug te onderhouden. Leuke recepten komen eraan. Denk aan heel gemakkelijk, want zoals ik al zei, tijd is schaars met vier kinderen, en heel gezond, want gezonde moeders zijn blije moeders. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *