Wat fijn dat je op mijn website terecht bent gekomen!

Liefde voor eten, bovenal gezond eten, heeft mij gebracht tot aan hier: een website over dat wat mij elke dag, van ochtend tot avond, bezighoudt.

Een jarenlange zoektocht naar eten, zoals het hoort te zijn, bracht mij van vegetariër, naar veganist, naar Paleo, naar Weston Price. Daar is het geëindigd, want deze levenswijze geeft mij de verzadiging die ik zocht. Géén honger, een stabiele bloedsuikerspiegel, geen middagdip en bovendien lekkerrr. Met de tijd komen er wel nieuwe inzichten boven water, waar Weston Price dus nog niet van op de hoogte was. Denk aan de nadelige effecten van nachtschades en fytinezuur. Daarom zullen mijn recepten (van eetbaar tot smeerbaar) veelal WAPF zijn, met soms een uitstapje naar de nieuwe inzichten die nog meer verzadigen.

Naast recepten zal ik ook informatieve artikelen plaatsen met interessante onderwerpen die verdere uitleg verdienen, zoals vraagstukken die ik tegenkom bij mensen die mij om hulp vragen en die leven onder gezondheidsliefhebbers.

Daarnaast zal ik op mijn blog opiniestukken publiceren, omdat ik als wereldverbeteraar graag iets (persoonlijks) bij wil dragen. Dit betekent niet dat ik denk dat mijn mening de wereld zal veranderen en het is dus geen misplaatste arrogantie, maar een inzicht dat iedereen iets bij moet dragen op deze aardbol en waar begint een betere wereld? Juist, bij jezelf.

 

Hartelijke groetjes,

Charlotte

 

P.s. Wil je dat ik je nog meer help bij je zoektocht naar ultieme gezondheid? Mail me op Charlotte(at)degezondemoeder.nl en samen kijken we naar wat ik voor je kan betekenen.

 

Disclaimer

De adviezen die ik geef op mijn blog zijn niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Gebruik van deze adviezen is voor eigen risico. Denk na over wat ik schrijf, kijk verder dan je neus lang is en blijf helder. Ga op zoek naar je eigen waarheid en vind.

Aan mijn woorden kunnen geen rechten worden ontleend.

 

 

 

 

6 thoughts on “Over De Gezonde Moeder

 1. Dineke

  Hoi Charlotte,
  Onverwachts kwam ik op je mooie site terecht. Ik zocht hoe ik bottenbouillon moest maken.
  Heel interessant allemaal. Ik dacht dat ik het een en ander over gezondheid wist, maar ik kom
  er steeds meer achter dat ik eigenlijk nog helemaal niet zoveel weet. Mijn vraag is: waar koop
  ik knieen van de grasgevoerde Schotse Hooglanders? Ik vind wel het een en ander over soep
  botten maar ik zou toch graag die knieen willen proberen.
  Groeten van Dineke

  • Hoi Dineke,

   Bedankt voor je leuke bericht.

   Hoe meer je weet, hoe minder je weet. Hoe meer ik me ging verdiepen, hoe meer ik er achter kwam dat er zoveel onderwerpen zijn waar ik nog zoveel over moet (wil!) leren. Maar, de kennis die ik al heb, verspreid ik. Wie weet, heeft iemand er weer iets aan. En zo komt iedereen een stapje verder.

   Knieën kocht ik bij Vlees van de Woeste Grond, toen ze nog niet eens een logo hadden. 😉 Nu ze het commerciëler aanpakken, zijn de knieën niet meer zo goedkoop (en gemakkelijk) te vinden. Stuur ze een mailtje en misschien hebben ze wat voor je.

   Fijne avond! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *