Gezichtscrème van niervet

Gezichtscreme

© De Gezonde Moeder

Het gebruik van gezichtscrème staat mij eigenlijk al jaren tegen. Ik gebruik wel de meest natuurlijke die je kunt krijgen, crème van Dr. Hauschka, maar toch zitten daar weer zoveel ingredienten in, dat ik me afvraag: ‘Waarom? Kan het niet met minder?’.

Daarom ging ik op zoek naar een simpelere manier. Ik kwam verschillende crèmes tegen op basis van plantaardige ingrediënten en die heb ik ook geprobeerd te maken op mijn eigen manier. Ze waren redelijk oké in gebruik, maar niet zo goed als deze crème, die zelfs maar drie ingrediënten kent. Simpeler kan niet toch?

De vetheid is genoeg om een dag lang je gezicht te verzorgen, maar hij is niet zo vet dat je het de hele dag blijft voelen. Het trekt dus snel genoeg in. ’s Nachts gebruik ik geen crème, zodat ik mijn gezicht de kans geef zich in de nacht te herstellen. De crème die je overdag gebruikt, is er eigenlijk meer ter bescherming van slechte invloeden. En dat doet deze crème meer dan voldoende. Daarnaast vermindert het vet dat er in zit, echt waar, rimpels. Ik merk dat als ik deze creme gebruik mijn gezicht gladder wordt. Ik hoor je denken: ‘Op 28-jarige leeftijd rimpels? Laat me niet lachen!’ Maar, rimpels die zijn er, vooral op mijn voorhoofd en naast mijn ogen, en deze worden minder zichtbaar na gebruik van deze crème. Of het werkt tegen rimpels of niet, het blijft de meest gemakkelijke, gezondste, goedkoopste, lekkerste crème die er is.

Benodigheden

  • Ossenwit van Schotse Hooglanders (uitgesmolten niervet);
  • Goede kwaliteit biologische olijfolie;
  • Biologische etherische olie (bijvoorbeeld lavendel of roos).

Smelt 8 delen ossenwit met ongeveer 1 deel olijfolie. Je kunt eventueel meer olijfolie toevoegen als je het vloeibaarder wilt maken. Voeg een paar druppels etherische olie toe. Doe in een glazen potje en laat afkoelen. Buiten de koelkast is het ongeveer een half jaar houdbaar. Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *