Gezonde mond

Tandpasta

© De Gezonde Moeder

Natuurlijk komt een gezonde mond door verzorging van binnenuit: gezond eten en geen stress. Maar, in onze wereld is het van belang dat onze tanden er ook schoon uit zien en dat we vooral fris ruiken uit onze mond. Dus poetsen we onze tanden.

Nu ik bijna anderhalf jaar een beugel heb, ben ik erg blij dat ik hier bijna van verlost ben. Ik heb er zelf voor gekozen, en ik ben ongelooflijk blij met het resultaat, maar het normaal tanden kunnen poetsen en normaal kunnen eten, zonder na elk hapje eten mijn beugel grondig te moeten reinigen, mis ik. Net als de tandpasta die ik graag gebruik. Met een beugel kun je geen zuiveringszout door je tandpasta doen, want dan lost de lijm op. Oeps! Dus ik heb alleen maar mijn tanden gepoetst met kokosolie. Anderhalf jaar lang! En geen gaatjes en geen geur. Maar toch, voor de kleur van mijn tanden, de mineralen en het mondgevoel, poets ik toch liever met mijn eigengemaakt verrukkelijke mineraliserende tandpasta. Nog twee maanden en dan mag ik weer: hoera!

Benodigdheden

  • Extravergine kokosolie (niet ontgeurd);
  • Zuiveringszout (natriumbicarbonaat);
  • Essentiële pepermuntolie;
  • Gemalen Keltisch zeezout;
  • Sole.

Was een potje af onder warm water. Doe in het potje een paar eetlepels kokosolie, een paar theelepeltjes zuiveringszout, een klein beetje gemalen zeezout, een paar druppels pepermuntolie en twee theelepeltjes sole. Meng dit goed door elkaar en klaar ben je. Zo goedkoop, zo gemakkelijk en zo effectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *