Gezonde oksels

Deodorant

© De Gezonde Moeder

Deodorant is net zo’n vervelende kwestie als shampoo. Bijna alle soorten deodorant wil je niet onder je oksels smeren, of überhaupt op je lichaam, want het zit vol betwistbare ingrediënten. Maar, je wilt natuurlijk niet ruiken. Als je he-le-maal gezond bent, dan zal het zweet dat je overdag verliest, niet stinken, maar wie is er heden ten dage nog helemaal gezond? Raise your hand!

Dus, dan moet je iets bedenken om de vervelende geur tegen te gaan én dat gezond is. Om vervelende geurtjes tegen te gaan, is natriumbicarbonaat (ook bekend als zuiveringszout) een perfecte oplossing. En dus bestaat de helft van deze zelfgemaakte deodorant uit dit mineraal. Aan de slag dan maar!

Benodigdheden

  • Natriumbicarbonaat;
  • Extravergine kokosolie;
  • Biologische essentiële olie.

Neem een glazen potje. Was deze grondig af met heet water, zodat het glas goed warm is. Vul voor de helft met kokosolie (wat zacht zal worden door de warmte) en de andere helft met natriumbicarbonaat. Meng met een klein vorkje totdat alles goed verdeeld is. Voeg een paar druppels essentiële olie toe voor een lekker geurtje.

Heerlijk, de hele dag geen zorgen: niet om je okselgeur, maar bovenal niet om je gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *