Natuurlijke schoonheid: kokosoliehaarmasker

Je kunt nog zo een natuurlijk levende moeder zijn, maar ook die moeders willen er goed uitzien. Vooral als het gaat om haar, wordt er wat afgepraat op fora en in real life over hoe jij je haar het best op de meest natuurlijke manier kunt verzorgen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat die meest natuurlijke manier ook nog zorgt voor hetzelfde resultaat als alle onnatuurlijke shampoos, crèmes en stylingproducten. Uitdaging gegarandeerd!

Ik was mijn haar al maanden zonder shampoo (daarover later meer), maar ik wilde het ook een keer een energieboost geven in de vorm van een masker. Normaliter deed ik dat niet, maar ik gebruikte wel voedende conditioner. Eigenlijk vind ik dat je geen shampoo of conditioner zou horen te gebruiken, en dat heeft het nieuwe gedeelte van mijn haar dan ook niet nodig, maar het onderste gedeelte van mijn haar dat bijna mijn billen raakt, heeft jammer genoeg veel te verduren gehad in de jaren voor ik besloot écht gezond te gaan eten. En nee, het is geen optie om het af te knippen. Anders kom ik het huis niet meer in. 😉

Kokosolie is dus wat ik gebruikt heb om mijn haar een boost te geven. Alhoewel, dat was de bedoeling. Ik heb er veel positiefs over gelezen, dus het leek me perfect. Op een zondagochtend heb ik mijn haar, vooral de punten, ingesmeerd met extra vergine kokosolie van Aman Prana. De hele dag heb ik het laten intrekken, terwijl ik het in een knotje bovenop mijn hoofd droeg. ’s Nachts heb ik het zo laten zitten, om het ’s ochtends te wassen. Nou, dat ging niet zo gemakkelijk. Ik was het met Aleppo zeep en dit zou genoeg moeten ontvetten. Maar na drie keer wassen met zeep en naspoelen met troebele appelazijn, leek ik nog steeds net uit de douche te komen. Terwijl mijn haar dus droog was. Ik heb toen besloten om mijn vrije maandagmorgen maar op te offeren aan het wassen van mijn haar, net zolang tot het weer goed was. Maar helemaal goed is het niet meer geworden. Ik heb mijn haar, werkelijk waar, 10 keer gewassen met Aleppo zeep en nagespoeld met troebele appelazijn, en nu is het niet meer vet. Nee, niet meer vet, maar wel dróóg. Ik ben bang dat mijn niet-haar-wassen-avontuur weer opnieuw begint, want ik heb mijn haar zo vaak gewassen in één dag; zo vaak heb ik mijn haar niet eens gewassen in de afgelopen maanden.

Zijn er meer natuurlijk levende moeders die dit masker hebben uitgeprobeerd of heb je een tip om het anders te doen en wél goed resultaat te behalen? Laat van je horen!

2 thoughts on “Natuurlijke schoonheid: kokosoliehaarmasker

 1. Miranda

  Ik was m’n bolletje ook niet meer met shampoo (ik gebruik baking soda en spoel na met appelazijn). Mijn haar wordt er alleen droog en pluizig van. Sinds een paar weken gebruik ik ook kokosolie voor m’n punten. Volgens mij is de truc dat je echt heul weinig moet gebruiken. Maar dan ook echt heul heul heul weinig :)

  • Hoi Miranda,

   Net terug uit Italië, kan ik eindelijk antwoorden. Wat goed dat jij ook je haar niet meer wast met shampoo! Als ik jou was, zou ik mijn haar niet wassen met baking soda. De zuurgraad hiervan is niet optimaal voor haar en maakt het op den duur helemaal ‘kapot’. Ik heb het ook een tijd gebruikt, maar na langdurig onderzoek heb ik het gestaakt. Tegenwoordig was ik mijn haar één keer in de week met shampoo van John Masters Organics of Rahua. Meestal is dit voldoende, of ik moet een tijdje in Italië geweest zijn en te veel gezondigd hebben met eten, dan moet het wel twee of drie keer in de week. 😉

   Een klein beetje kokosolie is inderdaad een goed idee, maar als masker is het niet te gebruiken. :-) Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *