© De Gezonde Moeder

Voedende handcrème

Handen, ze maken het of breken het: eten, producten, liefde. Ze verdienen veel aandacht, net als onze voeten. Of eigenlijk verdient alles evenveel aandacht, maar onze handen en voeten worden te vaak vergeten en daarom hebben ze soms een beetje meer nodig. Dat voeten héél vaak vergeten worden, heb ik afgelopen weekend gezien toen ik gedanst heb op blote voeten.  Voeten met eelt, voeten met schimmelnagels, voeten met knobbels, maar vooral veel vieze voeten. Maar, dat is nogal logisch als je op blote voeten danst. 😉

De crème die ik gemaakt heb, is perfect voor handen en voeten. Ook is hij goed voor de rest van je lichaam, zelfs je gezicht, maar omdat hij erg vet en voedend is, heeft het wat tijd nodig om in te trekken.

Ingrediënten

  • Reuzel;
  • rozenwater;
  • avocado-olie;
  • etherische lavendelolie.

Neem een grote kom. Doe daar ongeveer 6 eetlepel reuzel in. Voeg twee of drie dopjes (ongeveer 10 theelepeltjes) rozenwater toe. Voeg een flinke scheut (ongeveer 3 of 4 eetlepels) avocado-olie toe. Meng het goed door met een vork of mixer. Het kan zijn dat het niet zo goed emulgeert door het rozenwater, maar als je de mixer harder zet, komt het goed. Aan het eind voeg je eventueel nog een paar druppels lavendelolie toe, als je de geur van reuzel te overheersend vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *