de-gezonde-moeder-amandelspijskokoschocoladetaart

Chocoladetaart zonder zuivel, zonder noten, zonder gluten, zonder suiker mét liefde gemaakt zonder oven

Onze tweeling én dochter zijn bijna tegelijk jarig en dat vierden we dus ook samen. B & J begrijpen nog weinig van verjaardagen, want ze werden één en EJ kan goed delen, hebben we gemerkt. Taart delen is dan weer een ander verhaal. 😉 Een paar dagen voor het feest, besloot ik een paar oefentaartjes te maken, die blijkbaar een succes waren. Voor de verjaardagsviering besloot ik er een grote taart van te maken en iets meer mijn best te doen voor de uiterlijke schijn. 😉

Ingrediënten bodem

  • 200 gram amandelmeel;
  • 200 gram amandelspijs;
  • 50 gram cacaopoeder;
  • 200 gram boter (of kokosolie als je helemaal zonder zuivel wilt);
  • 15 gram honing.

Meng het amandelmeel met het cacaopoeder. Zorg dat er geen klontjes zijn. Voeg boter en amandelspijs toe en kneed alle ingrediënten tot een geheel. Druk aan in de taartvorm. Ik gebruikte een springvorm bekleed met bakpapier. Laat opstijven in de koelkast.

Ingrediënten vulling

  • Drie blikken kokosmelk (uit de koelkast);
  • Chocoladepastilles (naar behoefte);
  • Honing (naar smaak).

Haal de harde room van de kokosmelk en roer met een garde tot een gladde mousse. Ik gebruikte hiervoor mijn staafmixer met het opzetstuk met de garde. Heel snel en gemakkelijk. Smelt de chocoladepastilles. Zoveel als jij de chocolade puur wilt hebben, of juist niet zo puur, of melk of zo wit mogelijk. Well, je snapt het. Mix de chocolade door de kokosroom. Voeg honing toe naar smaak. De kokosroom is al zoet, maar de chocolade is erg bitter, dus een beetje zoet kan het wel gebruiken. Giet in de springvorm op de hard geworden bodem. Laat opstijven in de koelkast voor een paar uurtjes en maak af met fruit naar behoefte. Wat een behoeftes! Geniet ervan, naar behoefte. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *